Wobke føl

WOBKEFØL FØDT 24/4 KL 22.54.38

Jubii her til aften havde Aukje rigtig godt med voks i paerne, så nu vidste vi jo at det var ved at være tid. Så jeg har holdt godt øje med folealarmen.

Kl. 22.45, går folealarmen, og så bliver man altså bare  fuldstændig febrilsk, og løber rundt om sig selv for at finde kamera, videokamera og blitz frem, og så er det ellers bare om at komme ud af døren, for sidste gang gik det så stærkt, at det var lige før vi ikke nåede det.

Nå men da vi kom ud gik der kun 5 minutter før hun lagde sig ned, 
Kl 22.51 gik vandet, 
Kl 22.52.05 kom den første presseve, og et lille stykke kom frem,
Kl.22.52.08 kom der en presseve mere og endnu et lille stykke kom frem. 
Kl. 22.52.36 kom der endnu en presseve, og vi kunne nu se lidt mere. 
Kl. 22.52.53 kom der endnu  mere ud. 
Kl. 22.54.38 sagde det bare SMUT KARLA og ud kom et lille føl, med laaange ben.
Aukje var bare så god hun begyndte straks at slikke hul på moderkagen, og rejste sig herefter op.

Så alt i alt tog fødslen ikke mere end 3 1/2 minut, imponerende, må jeg sige. Det er fantastisk at se en hest fole, nu er det anden gang vi ser Aukje fole, og man bliver lige euforisk hver gang.
Vores kat Ibber, var meget interesseret i at få lov til at være med til at se, så han sad på bokskanten og kiggede, vi prøvede at fjerne ham, men han blev ved med at hoppe op. Og da føller pigen skulle op at stå sad han inde i boksen og kiggede på hende.

Aukjes nabohest begyndte først at ville snuse til hende mellem tremmerne efter at der var gået 35 minutter, det er som om de godt ved at hun skal have ro, og de skal holde sig væk, indtil et vist tidspunkt.

Alle andre heste i stalden er helt stille indtil der var gået ca 35-40 minutter, så begyndte de at stikke hovederne ud over og ville snakke og to vrinskede, ja det er en forunderlig verden, jeg synes det er imponerende at de kan fornemme det og så være stille mens det står på. det samme gjorde de sidste år, så denne gang havde jeg lovet mig selv at være ekstra opmærksom, på om det var rigtigt at de var stille indtil et vist tidspunkt, eller om det bare var mig der ønskede det sådan, men nej, DE ER STILLE.

Nå men du kan se lidt billeder af vores nye vidunderherunder.

Føllet er efter Wobke 403
 Navnet skal starte med A. B eller C.

Så nu skal Aukje insemineres med Haitse som var Champion til kåringen i Leeuwarden i år.

Nu mangler vi kun 2 ud af 4 føl i år. Vores frieser hoppe Griet A med føl efter Jorn og Stormarksgaards Dancer med føl efter Stormarksgaards Paco.

VI GLÆDER OS 

Vores lille nye vidunderpige

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1